ТУРЦИЈА ЛЕТО

 

ГРЦИЈА ЛЕТО

 

 

 

ЦРНА ГОРА ЛЕТО

 

 

АЛБАНИЈА ЛЕТО

 

 

 


СКОПЈЕ


Главниот град на Република Македонија, модерен административен, трговски и културен центар на државата, во два наврата, порасна како Феникс, по 2 катастрофални земјотреси во 518 н.е. и во 1963 година. Иако многу човечки животи и материјални добра биле изгубени, бројни археолошки локалитети остана.

Поаѓање во 08.00 часот

По 3 часа возење со неколку постојки за пауза, ние ќе пристигне во Скопје околу 11.00 часот.
Ќе имате можност да ја посетите тврдината Кале со прекрасен поглед на центарот на Скопје. Турнејата продолжува низ Стариот турски базар, Даут-пашиниот амам, претворен во Уметничката галерија, една од најголемите од ваков вид во Македонија, Капан Ан, Мустафа-пашината џамија итн. На ридот над градот се наоѓа селото Нерези, каде во XII век е изградена монументална црква Свети Пантелејмон.

Црквата на Свети Спас го држи гробот на познатиот македонски лидер за човекови права Гоце Делчев. Во самиот град постојат бројни музеи Споменикот на Мајка Тереза
​​, куќата на Мајка Тереза​​, Камениот мост - монументална градба во центарот на градот, многу трговски центри, како и остатоци од Старата железничка станица, како потсетник на катастрофалниот земјотрес во 1963 година.

Можност за ручек во познати муслимански ресторани да се вкусат "Ќебапи и Баклава"
Слободно време во центарот на Скопје.

Враќање назад во Охрид во 18.00 часот

TOUR PACKAGES

SCUBA DIVING

 

 

top