Манастирот Св.Наум


Водичот ќе ве сретне на однапред договорено место и време.

Оваа тура ќе се врши или со автобус или со брод во зависност од временските услови.

Наутро заминување за туристички комплекс Свети Наум.

Панорамски разглед на Охридското Езеро, хотелските комплекси, Националниот парк Галичица, рибарските села кои се протегаат по должината езерскиот брег, Пештани, Трпејца, Љубаништа, да се разгледа типичната селска архитектура.

Пристигнување во Свети Наум:

Разглед на манастирскиот комплекс Свети Наум ( 9 век), поставен на карпа право над езерото, споменик посветен на чудотворец Св Наум, прошетка околу изворите на реката Црн Дрим.

Посета на ресторанот "Острово" за освежувачка пауза.

Find Us on

facebook twitter rss

ribbon
WRONG_WOEID WRONG_WOEID
top